MESURES A LA PROGRAMACIÓ D’EDUCACIÓ FÍSICA DEL CURS 2020/21



Donades les circumstàncies esdevingudes per la pandèmia viscuda a causa del Covid-19, i les darreres orientacions donades per la Conselleria d’Educació i la Conselleria de Salut, la programació d’Educació Física se durà a terme però sempre tenint en compte una sèrie de canvis i adaptacions per a evitar al màxim els possibles contagis entre els alumnes; també amb el professorat.


Les mesures/adaptacions que s’hauran de tenir en compte són les següents:


1)Quant a DISTÀNCIA: Prioritzarem activitats sense contacte físic i en les quals es pugui mantenir el distanciament social (si no és així els alumnes duran mascareta).

2)Quant a ESPAIS: Prioritzarem l'ús d'espais a l'aire lliure (patis, camp de gespa, parc...) davant els tancats (gimnàs), sempre que la climatologia, tant per fred com per calor, ho permeti.

3)Quant a MATERIAL: Evitarem compartir material si és possible. Anticiparem l'ús de material tenint en compte els temps i processos de preparació, separació i desinfecció.

4) Quant a AGRUPAMENTS: En el cas d'activitats grupals, si fos possible, organitzarem l'alumnat en subgrups estables (que es mantinguin al llarg del temps) en funció de les seves relacions socials fora de l'aula, per facilitar la tasca dels rastrejadors en cas de contagi.


En referència a l’ALUMNAT:

-Les entrades i sortides se faran així com està estipulat a la resta d’activitat escolar. Ordre, distanciament, mascareta…

-Rentat de mans amb sabó o gel hidroalcohòlic, abans i després de la sessió. En cas d’aturada per descansar o hidratar (o anar al bany) també se demanarà a l’alumnat que se rentin les mans.

-La neteja a final de la sessió, per a tots els cursos, consistirà a més del rentat de mans, en un rentat superficial del cos (No hi haurà dutxes per als més grans). Per a la qual cosa hauran de dur una bosseta amb una tovallola petita o tovalloletes, i l’estoig per a la mascareta. Se faran els torns adients per a poder respectar la distància dins els banys, i en cap cas se podrà compartir aquest material de neteja.


Enllaç a les recomanacions del COLEF.


Entrades populars d'aquest blog

INSTRUCCIONS I PROTOCOL COVID PER A EDUCACIÓ FÍSICA. CURS 2021/22